26 september, 2017
Team Sarenbrant: RW #9

Sofie Sarenbrant följde sitt träningsprogram till punkt och pricka ända tills hon åkte på semester i Grekland i slutet av juli. Där var det väldigt varmt och soligt – och då föll allt. Efter resan fick Sofie vätskebrist, vilket gjorde att det tog lite tid att komma tillbaka i träning. 

– Därefter har jag improviserat lite mer. Om man tappar schemat är det lätt att man kommer av sig helt, så jag visste inte riktigt var jag skulle börja. Men jag joggade i gång lite lugnt, och sakta men säkert har jag tränat på och till och med genomfört tremilspass. Så långt har jag aldrig sprungit förut. Vårt team ligger bra till ändå.

Träningen har bestått av ett långpass i veckan på 15–30 kilometer, utöver lugna distanspass på 6–10 kilometer. Däremot har hon än så länge inte kört så mycket fartträning.

– Jag ska försöka få in backträning och fler intervallpass innan maran. För jag märker ju att när jag har kört intervaller, då händer det saker med mitt tempo.

Att springa långpass på tre mil är som sagt helt nytt för Sofie. Hon upplever att det handlar om en mental prövning: mycket pannben.

– Min strategi har varit att jag springer hemifrån 15 kilometer åt ett håll så att jag är tvungen att springa tillbaka också – det gör att jag inte kan vika av eller ångra mig. Då vet jag att det är det som jag måste göra, och då gör jag det på något sätt. 

Senaste

Team Sarenbrant: RW #10
27 oktober, 2017

I september sprang Sofie Sarenbrant Stockholm Halvmarathon – hennes debut på distansen. Efter att ha varit sjuk strax innan loppet bestämde sig Sofie för att ställa upp i sista sekund. Hon sprang i mål på tiden 1.56.04.  – Med tanke på att jag …

Läs mer
Team Södergren: RW #10
27 oktober, 2017

När det gäller träningen i september säger Anders Södergren att den har gått lite si och så. – Jag har varit förkyld i ett par omgångar. Men annars har det väl gått bra däremellan, haha. Jag har tävlat också – så nu är jag i gång. Första …

Läs mer
Team Södergren: RW #9
26 september, 2017

I början av sommaren var olyckan framme för Anders Södergren. Under en mountainbiketur flög han över styret, slog en volt och landade på höften. Det gjorde att han fick smärtor i höften och låret. – Jag kunde inte springa ordentligt efter …

Läs mer