27 oktober, 2017
Team Sarenbrant: RW #10

I september sprang Sofie Sarenbrant Stockholm Halvmarathon – hennes debut på distansen. Efter att ha varit sjuk strax innan loppet bestämde sig Sofie för att ställa upp i sista sekund. Hon sprang i mål på tiden 1.56.04. 

– Med tanke på att jag hade varit sjuk så ska jag absolut känna mig nöjd. Men ärligt talat – det var riktigt jobbigt och kändes väldigt långt, haha! Det är svårt att veta om det berodde på att jag hade varit krasslig, eller om det bara var väldigt jobbigt att springa. Däremot var det bra för mig att testa en halvmara. Nu vet jag mer vad det handlar om och hur det går till. 

För att greja målsättningen i New York på 3.55 behöver Sofia hålla ett nästan lika snabbt tempo som hon gjorde på halvmaran.

– Jag känner mig skräckslagen när jag tänker på att jag ska springa dubbelt så långt i samma tempo. Men jag vet inte hur mycket jag ska stressa upp mig över tempot, det handlar ju ändå om att klara ett maraton. För mig är det viktigt att loppet blir en ganska lustfylld upplevelse, och gör jag mitt bästa så kanske det även blir ett bra resultat, säger Sofie och fortsätter: 

– Jag hoppas såklart att jag ska klara 3.55. Men det beror på hur dagsformen är, hur mycket jag har kunnat träna och om jag hållit mig frisk. Fast jag vill verkligen springa under fyra timmar!

Coach Anders Szalkais kommentar: ”Sofie har jobbat på riktigt bra och tränat kontinuerligt, trots många andra åtaganden. Under de sista långpassen inför NYC Marathon gäller det att hon verkligen tränar på att dricka regelbundet. Dels för att hon ska vänja sig vid det inför loppet, dels för att hon ska undvika att gå tom och riskera att bli för sliten av långpassen. Sen ska formen toppas sista veckorna innan start. Farten har Sofie naturligt, så då handlar det mer om att bygga upp en positiv och mental styrka, samt att hålla i gång känslan i träningen ända fram till loppet.”

                                 

Senaste

Team Sarenbrant: RW #10
27 oktober, 2017

I september sprang Sofie Sarenbrant Stockholm Halvmarathon – hennes debut på distansen. Efter att ha varit sjuk strax innan loppet bestämde sig Sofie för att ställa upp i sista sekund. Hon sprang i mål på tiden 1.56.04.  – Med tanke på att jag …

Läs mer
Team Södergren: RW #10
27 oktober, 2017

När det gäller träningen i september säger Anders Södergren att den har gått lite si och så. – Jag har varit förkyld i ett par omgångar. Men annars har det väl gått bra däremellan, haha. Jag har tävlat också – så nu är jag i gång. Första …

Läs mer
Team Södergren: RW #9
26 september, 2017

I början av sommaren var olyckan framme för Anders Södergren. Under en mountainbiketur flög han över styret, slog en volt och landade på höften. Det gjorde att han fick smärtor i höften och låret. – Jag kunde inte springa ordentligt efter …

Läs mer