26 september, 2017
Team Södergren: RW #9

I början av sommaren var olyckan framme för Anders Södergren. Under en mountainbiketur flög han över styret, slog en volt och landade på höften. Det gjorde att han fick smärtor i höften och låret.

– Jag kunde inte springa ordentligt efter kraschen. Jag provade lite tuffare och längre pass men då fick jag ont. Så jag gjorde mest annan träning under den tiden, som cykel. Fast i augusti har det känts bra och jag har kört några långpass och fartpass (bland annat en halvmara på runt 1.18).

Anders säger att det blir mer specialiserade pass framöver, under semestern har det mest blivit det han har hunnit med.

– Jag ska försöka få till fler långpass nu när benen börjar fungera. Dessutom vill jag köra några tävlingar så att jag härdar benen ordentligt och klarar det hårda underlaget i New York. Jag har inte bestämt vilka tävlingar som jag ska köra utan det får bli när det passar in. Om det inte går får jag köra något eget träningsrace.

På frågan om han planerar att genomföra långa tempopass, alltså mer maratonspecifik träning, säger Anders:

– Halvmaran var ju litegrann av den karaktären. Därtill kommer jag köra pass där jag springer länge och trycker på under slutet, sådana pass brukade jag också göra inför längre skidlopp. Sedan ska jag försöka hålla mig skadefri och få mer kontinuitet, mer än att jag trycker på och tänjer på gränserna.

Anders har även jobbat en del med sin löpteknik.

– Det är ett bra verktyg att man tänker på att man gör rätt när man är ute och springer och det är jag ganska van vid från skidåkningen. Jag tycker att det har hjälpt till, sen om jag gör rätt – det är en annan sak, haha.

Senaste

Team Sarenbrant: RW #10
27 oktober, 2017

I september sprang Sofie Sarenbrant Stockholm Halvmarathon – hennes debut på distansen. Efter att ha varit sjuk strax innan loppet bestämde sig Sofie för att ställa upp i sista sekund. Hon sprang i mål på tiden 1.56.04.  – Med tanke på att jag …

Läs mer
Team Södergren: RW #10
27 oktober, 2017

När det gäller träningen i september säger Anders Södergren att den har gått lite si och så. – Jag har varit förkyld i ett par omgångar. Men annars har det väl gått bra däremellan, haha. Jag har tävlat också – så nu är jag i gång. Första …

Läs mer
Team Södergren: RW #9
26 september, 2017

I början av sommaren var olyckan framme för Anders Södergren. Under en mountainbiketur flög han över styret, slog en volt och landade på höften. Det gjorde att han fick smärtor i höften och låret. – Jag kunde inte springa ordentligt efter …

Läs mer