27 oktober, 2017
Team Södergren: RW #10

När det gäller träningen i september säger Anders Södergren att den har gått lite si och så.

– Jag har varit förkyld i ett par omgångar. Men annars har det väl gått bra däremellan, haha. Jag har tävlat också – så nu är jag i gång.

Första loppet han tog sig an var terräng-DM för Jämtland-Härjedalen i september. På den tolv kilometer långa banan noterade Anders tiden 42.36 och slutade på en sjätteplats. Vann gjorde en annan skidåkare, Jens Burman från arrangörsklubben Åsarna, med tiden 41.02. 

– Det var ganska bra med tanke på att jag precis hade varit förkyld och inte tävlat sedan i våras, säger Anders.

Tre dagar senare var det dags för Blodomloppet i Östersund över tio kilometer. Där knep Anders en andraplats med tiden 34.02, vilket han var nöjd med. Och den sista september segrade Anders i trailloppet Åre XCO Run. 

– Det var nio kilometer och en massa höjdmeter, och det är ju en annan typ av löpning än vad det blir i New York. Men hjärtat får ju jobba i alla fall!

Anders berättar att han genomfört fyra-fem löppass i veckan, ibland något pass på rullskidorna samt styrketräning. 

– Jag har fått till några långpass. Bland annat ett tremilspass i fyraminuterstempo. Det var en bra genomkörare och jag fick härda benen lite. Jag fick lite ont efteråt men det var det som var meningen. Dagen efter körde jag ett bra pass med min coach Charlotte: 5 x 4 x 400 meter. 

Angående målsättningen 2.40 i New York säger Anders:

– Det är fullt möjligt, men nu gäller det att allting flyter på och att jag håller mig frisk. Jag gillar tuffa målsättningar.

Coach Charlotte Karlssons kommentar: ”Utifrån 400-meterspasset vi körde på Stadion är det ingen tvekan om att Anders kondition och form är bättre än 2.40 målsättningen. Sedan är frågan hur hans kropp kommer reagera på att springa så långt på betong och asfalt, vilket är nytt för honom. Mentalt känns han väldigt stabil – att han inte är rädd för att misslyckas är en styrka. Han säger att han ska ”satsa allt, och går det inte så går det inte”. Mer komplicerad än så är inte Anders inställning inför loppet.”

Senaste

Team Sarenbrant: RW #10
27 oktober, 2017

I september sprang Sofie Sarenbrant Stockholm Halvmarathon – hennes debut på distansen. Efter att ha varit sjuk strax innan loppet bestämde sig Sofie för att ställa upp i sista sekund. Hon sprang i mål på tiden 1.56.04.  – Med tanke på att jag …

Läs mer
Team Södergren: RW #10
27 oktober, 2017

När det gäller träningen i september säger Anders Södergren att den har gått lite si och så. – Jag har varit förkyld i ett par omgångar. Men annars har det väl gått bra däremellan, haha. Jag har tävlat också – så nu är jag i gång. Första …

Läs mer
Team Södergren: RW #9
26 september, 2017

I början av sommaren var olyckan framme för Anders Södergren. Under en mountainbiketur flög han över styret, slog en volt och landade på höften. Det gjorde att han fick smärtor i höften och låret. – Jag kunde inte springa ordentligt efter …

Läs mer