26 september, 2017
Team Myllymäki: RW #9

Tommy Myllymäki var i fin form i början av april och sprang Paris Marathon på 3.19. Men lite senare drabbades han av streptokocker.

– Jag misstänker att jag tränade med det under en period i maj. Sedan var jag till läkaren och fick det bekräftat. Så det blev en omstart med träningen i juni.

I Paris Marathon låg han bra med fram till 32 kilometer, sen bonkade han. Därför har ett fokus i träningen varit att få till långpass över 30 kilometer med fartökning.

– Det har varit nyttigt. Jag har kört en del av de passen ute på Lidingö och det märks att det är bra med träning i kuperad terräng, när man springer på flackare underlag.

Under sommaren har totalmängden vanligtvis legat på 8–10 mil i veckan, exempelvis tillryggalade Tommy 38 mil i juli.

– Vi har kört ett ganska rakt schema och växlar om i perioder. Oftast en fyraveckorsfas där en vecka blir lite lugnare för att jag ska få vila upp mig lite, men ändå med ett långpass.

Oftast har schemat handlat om distanspass på måndagar, onsdagar och fredagar, korta intervaller på tisdagar och längre intervaller på torsdagar, och därefter avslutas veckan med långpass på söndagarna. Därtill har Tommy genomfört ett 3 000-meterslopp var tredje till fjärde vecka på lördagar, för att checka av hur träningen svarar.

– Första gången blev jag chockad hur jävla jobbigt det var, då hade jag tiden 11.10. Den andra gången fick jag 10.56 och i slutet av augusti sprang jag på 10.52. Om jag kan fixa tre kilometer på 10.30 – då skulle jag vara väldigt nöjd!

Senaste

Team Sarenbrant: RW #10
27 oktober, 2017

I september sprang Sofie Sarenbrant Stockholm Halvmarathon – hennes debut på distansen. Efter att ha varit sjuk strax innan loppet bestämde sig Sofie för att ställa upp i sista sekund. Hon sprang i mål på tiden 1.56.04.  – Med tanke på att jag …

Läs mer
Team Södergren: RW #10
27 oktober, 2017

När det gäller träningen i september säger Anders Södergren att den har gått lite si och så. – Jag har varit förkyld i ett par omgångar. Men annars har det väl gått bra däremellan, haha. Jag har tävlat också – så nu är jag i gång. Första …

Läs mer
Team Södergren: RW #9
26 september, 2017

I början av sommaren var olyckan framme för Anders Södergren. Under en mountainbiketur flög han över styret, slog en volt och landade på höften. Det gjorde att han fick smärtor i höften och låret. – Jag kunde inte springa ordentligt efter …

Läs mer