24 H I NEW YORK

Hur spenderar du ett dygn allra bäst i New York? Sofia Hedström, modebloggare och superlöpare, tar oss genom sina favoriter i hemstaden New York.

Sightseeing-löptur runt Manhattan

Manhattan är en ö med strandpromenader både på östra- och västra sidan. Dra på dig löparkläderna och spring från 14:e gatan på västra sidan ner till Battery Park där du ser Frihetsgudinnan och sen upp på östra sidan där du springer under Brooklyn Bridge. Strandpromenaden är även populär bland kändisar så snubbla inte om du ser Marc Jacobs eller Heidi Klum. 

Frukost på Odeon

It-restaurang som på 1980-talet huserade konstnärer som Warhol och Basquiat, men som i dag är ett tillhåll för modeeliten. Här är det ingen som höjer på ögonbrynen om du dricker skumpa till frukost.

theodeonrestaurant.com 

Undervattensspinning i Tribeca 

Den nya spinningen sker i en tempererad saltvattenpool. Snygga träningscyklar står under vatten och när du cyklar går vattnet dig till midjan. Precis som vanlig spinning är passet krävande, men det innehåller också en hel del mindfulness vilket får dig att slappna av. 

aquastudiony.com 

Snabblunch i Chinatown

Dim Sum Go Go bjuder på ångande degknyten fyllda med allt tänkbart gott. Du beställer genom att kryssa i en lapp och sen kommer rätterna löpande under måltiden. Bli inte förskräckt av den enkla lokalen, Dim Sum Go Go har mättat New Yorkers i årtionden. 

dimsumgogo.com 

Shoppa i hemmiljö

I New York finns det många butiker som ser ut som ett hem. The Line är exempelvis inhyst i en lägenhet i Soho medan Five Story är ett lyxigt femplanshus öster om Central Park. I båda går det att köpa allt ifrån smycken till möbler, dessutom bjuds det ofta på kaffe eller skumpa. 

fivestoryny.com 

theline.com 

Spatimmar på Aire

Ett spa-besök är sällan en heldagsutflykt i New York, utan snarare något som kläms in när det passar. Aire Ancient Bath erbjuder två timmars-pass vilket är tillräckligt för att flyta runt i de ljuvliga poolerna. De levande ljusen och den marockanska inredningen för tankarna till filmen Eyes Wide Shut.

ancientbathsny.com 

Ostronfrossa på Grand Central Station

Grand Central Oyster bar är en hundra år gammal institution som synts både i James Bond-filmer och teve-serien Mad Men. 30 olika slags ostron serveras dagligen och det går att droppa in när som helst för en plats i baren. 

oysterbarny.com 

Takdrink på Westlight

Avsluta dagen på New Yorks mest hypade takbar. Westlight ligger i det nyöppnade lyxhotellet William Vale som finns i stadsdelen Williamsburg, som är en del av Brooklyn. Här har du utsikt över Manhattans skyline och broarna. Perfekt för en Instagram-bild.

westlightnyc.com